Правимо серију интерактивних „лајв“ радионица #ZnanjeDaNeBaguje за наставнике којима ћемо на практичан начин, бесплатно помоћи да се ухвате у коштац са изазовом преласка на онлајн наставу.

У овој недаћи која је задесила нашу земљу показало се врло брзо колико је важно да будемо солидарни, професионални и спремни да учимо. То је у неку руку увек и била најсветлија одлика наше професије. Све оно што смо последњих година учили на семинарима: од исхода, планирања, образовних циљева, нових технологија, стављено је на тест. Чини се пребрзо – нисмо стигли да провежбамо, али смо спремни да покажемо и једни другима и својим ученицима да са теста не треба побећи, чак и када ниси 100% спреман.

Лично осећам да сам имао много пута прилику да учим и растем у области иновативног образовања: прошле године био сам на двомесечној Фулбрајт размени у Америци, био сам говорник на многим конференцијама у земљи и иностранству, ментор и аутор многих пројеката у области омладинског активизма и образовања. Већ 5 година стојим испред тима организације „Научи ме“ која у Нишу успешно води „UNBOX Хаб иновативних едукација“ у коме се сваког дана учи на другачији начин. Уз подршку мојих колега у Анбокс Хабу, одлучили смо да као невладина организација помогнемо учитељима и наставницима да се снађу и положе овај ненајављен, тежак, али јако важан тест.

Ово је само најава онлајн уживо радионица на овом Јутјуб каналу, а од сутра увече (дакле у уторак 17. марта од 22.00 до 24.00) почећемо серију интерактивних „лајв“ радионица #ZnanjeDaNeBaguje. Правимо их за наставнике којима ћемо на практичан начин, бесплатно помоћи да се ухвате у коштац са изазовом преласка на онлајн наставу. Показаћемо све: од тога како да организујете онлајн контакт с ученицима, преко тога како да реорганизујете свој час за потребе онлајн окружења, како да ваши часови и даље буду интерактивни, како и одакле да прикупите адекватне материјале за учење и најзад како да проверите знања која су ваши ученици стекли. Моћи ћете да постављате питања и полемишете с нама јер је цела сврха у томе да помогнемо и будемо практични. Ово је изазов који само заједно можемо да решавамо!

Вест о #ZnanjeDaNeBaguje радионицама поделићемо на свим Фејсбук и другим групама у жељи да дођемо до што већег броја наставника. Сачуваћемо видео материјале тих радионица за оне који не буду могли да нам се придруже, а у описима ћемо означити и у ком тренутку у времену која тема почиње, како би се посетиоци боље сналазили. Радионице ћемо организовати сваког дана, бар до краја ове недеље.

Надамо се да ћете стати уз нас, помоћи да ову вест поделимо и на тај начин помогнемо што већем броју наставника у Србији. Kако су ме клинци научили да кажем: Like, Share, Subscribe 😉